onsdag 25. mai 2011

Vel overstått 17.mai!

Folkens, vi er snart ferdig med mai måned! Hvor blir tiden av? Svein-Rune er ferdig med sine eksamener, og Ina har kun 1 igjen før hun kan ta skoleferie. Det har blitt en del lesing i det siste, og dermed mindre blogging. Men vi kommer sterkere tilbake! 17.mai ble feiret fra morgen til kveld, men Svein-Rune hadde eksamen 18.mai - så det gikk noen timer med til repitisjon for hans del. Vi startet dagen med frokost hos Kine & Ståle, og de hadde disket opp med masse herligheter.

Så dro vi til byn for å se hovedprosesjonen - ingen 17.mai uten! Bergensregnet holdt seg akkurat unna til at vi rakk å få med oss både buekorps og russ helt på slutten. Når himmelen åpnet seg sprang vi til bilen, vi ventet nemlig gjester til rømmegrøt og hadde litt å ordne hjemme. 


Vertskapet

Vi rakk akkurat å dekke bordet og forberede maten, og så kom gjestene! Alle koste seg med rømmegrøt, spekemat og vannkringler, og vertskapet ble ekstra fornøyd når en av gjestene sa det var en av de beste rømmegrøt-opplevelsene noen gang. Sånt no hører man ikke hver dag! Nå skal sant sies at rømmegrøten var halvfabrikat, men siden ordet opplevelse var flettet inn i komplimentet regnet vi med at vi hadde noe av æren. (Og det var ikke Fjorland heller, det var sånn tørrvare-pose blandet med god gammaldags seterrømme..)


Bordet er dekket17. mai pynt i gangen


Etter all den gode maten (og en liten pause) hadde vi kaffe og kake, man kan jo ikke gå glipp av slike godsaker på nasjonaldagen. Det var ikke noe finvær å skryte av, og dermed hadde alle gjestene god tid til å slappe av rundt bordet. Enkelte hadde seg en liten powernap på sofaen etterpå, men de bildene skal vi spare dere for....


Ina hadde laget kake


Dagen ble rundet av med fyrverkeri over Bergen sentrum, sett fra Skansen. Det var en fin avlutning på dagen, selv om Svein-Rune hadde en utblåsning (pga eksamensnerver kanskje?) og kjeftet på at russen spilte høy musikk når feiringen var over. Folk kunne jo ha lagt seg! Vi konkluderte med at Svein-Rune  har blitt voksen.


I'en & S'en med sløyfe og slips for anledningen


Ellers nærmer det seg sydentur på Ina, men hun er bittelitt redd for at akseskyen fra Island skal sette en stopper for ferien. Men so far so good! Kaken er enda ikke designet, det var litt mer tidkrevende enn først antatt. Vi håper å få den på plass før Ina skal reise, så er det en ting mindre å tenke på. Svein-Rune har forresten hentet smokingen sin, og den viste seg å være for stor fremdeles! Enten har Svein krympet, eller så har skredderen gjort seriøse feil... Vi fikk den levert inn igjen, og den skal hentes i slutten av denne uken. Får Ina sin smoking hot brudgom til slutt? To be continued...

Som dere ser er det lite nytt på planleggingsfronten ellers, men det går fremover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med kommentarer, spørsmål og innspill, så disse mottas med glede! Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, følg instruksjonene under:

1. Skriv inn din kommentar i feltet.

2. Velg hvem du vil "kommentere som" i nedtrekksfanen. (Trykk på den lille pilen.) Har du ikke OpenID, Google konto osv. så velg anonym. Du kan alltids skrive hvem du er i kommentarfeltet istedenfor.

3. Trykk på "Legg inn kommentar" :)