tirsdag 19. april 2011

Trouble in paradise

Endelig har Ina påskeferie fra skole og jobb, og den skal brukes på lesing til eksamen, bryllupsplanlegging og påskekos. Starten kunne kanskje vært litt bedre... På fredag fikk Ina mail fra brudebutikken i USA. "Your order cannot process." Oi oi oi. Hun kjente panikken ta henne, og åpnet mailen.


Årets første grillings - Oliver og Ina leker mens grillen blir


Det viste seg at kjolen IKKE KOM I TIDE! Og hun hadde jo ikke akkurat noe angrerett siden dette var kjøpt og betalt på nett... Og nå er det for sent å bestille i vanlige brudebutikker også, for de har mange måneders leveringstid. Krise i heimen. 6-7 ukers super rush var leveringstiden etter at butikken hadde fått kjolen, og det kunne ta opptil flere måneder! Klamme hender. Men hun kunne evt. få den i størrelse 14 eller 6 som de hadde i produksjon allerede... Høy puls. Ina hadde jo prøvd størrelse 8 i butikken og den var litt for liten, så hun hadde bestilt den i størrelse 10. Så to størrelser opp eller ned var ikke særlig interessant. Tårene presser på. SKULLE HUN GÅ MED KJOLE SOM VAR ALTFOR STOR? ELLER ALTFOR LITEN? PÅ BRYLLUPSDAGEN?


Gåsunger på trærne 


Etter mange mailer frem og tilbake, ringte butikkdamen til fabrikken som produserte kjolene. Ok - nytt tilbud: Kjole i størrelse 10, men den er kritthvit. Kritt hvit kjole? Er det noe fint da? Ina var skeptisk og hadde jo sett for seg en litt offwhite/ivory/eggeskallfarget brudekjole. Etter mye fundering og litt venninneråd måtte hun bestemme seg. Ok, lite valgmuligheter. Dette måtte være den beste løsningen. Kjole i kritthvit it is. Så nå må bare sommeren komme, slik at Ina får begynne å jobbe med brunfargen... Krise forhåpentligvis avverget.


                Ina:      "Kanskje du skal legge solbrillene dine opp her så du ikke tråkker på de?"  
                Svein:   "Forseint..."


Ringene er levert til gravering på ny butikk, og skal etter planen hentes i morgen. De kunne ikke garantere at det ville gå, men siden vi ikke har hørt noe håper vi at alt er i orden. Spent på å se hvordan det ble! Vi har også bestilt brudebil - den svarte, klassiske - etter råd fra Marius (Svein-Rune sin ene forlover). Han mente nemlig at den stod for de tre C'ene; CLASS, CLASS og CLASS. Vi får ta han på
ordet. Denne brudebilen er forøvrig også den samme som Dagfinn Lyngbø og Pernille Sørensen brukte i sitt bryllup - og det kan vi godt forstå! Den er klassisk og staselig, og vil garantert kle oss! Neida.. Men den vil kle vårt litt gammelromantiske, Gamle Bergen bryllup. Hurra!



Buick Convertible fra 1937



Ellers kan vi jo nevne at våren i Bergen offisielt har kommet for å bli, og vi har allerede rukket å grille to ganger i tillegg til en god del kaffestunder ute i det fri. Oliver har badet mer enn Ina gjør i løpet av et helt år, og Svein-Rune har skiftet til sommerdekk på bilen. Herlig. Det har også meldt sol i påsken, så hvis værgudene er med oss blir det flere gode fjellturer med kvikk lunsj og kaffe i vårvarmen.


Ina på terassen til fam. Hansen


Når Svein-Rune endelig har påskeferie, drar vi på Tussabu (hytten til fam. Hansen). Gleder oss til å tilbringe litt kvalitetstid med de - blir nok god mat og litt rødvin om vi kjenner de rett. Muligens må vi også sette på "Fjolls til Fjells", en gammel, vittig film med bl.a Leif Juster, som fam.Hansen ler av like mye hver gang. Påskeaften skal feires med fam. Birkelund, og da skal vi - tradisjonen tro - spise lammelår og drikke champagne. Ingen påske uten familie og litt tradisjoner!



GOD PÅSKE ALLE SAMMEN!

2 kommentarer:

  1. Hei. Hyggelig blogg dere har. Vi skal gifte oss 1 oktober og har nå startet jakten på brudebil... Den dere har valgt ut ser jo fantastisk ut. Kan jeg spørre hvor dere låner den fra og hva den koster? Lykke til med videre planlegging.
    Mvh Siv Hauge

    SvarSlett
  2. Hei!

    Ja, du kan få tilsendt all info på mail. Send oss mailadresse på:

    ani_birk@hotmail.com


    Hilsen Ina og Svein-Rune

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med kommentarer, spørsmål og innspill, så disse mottas med glede! Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, følg instruksjonene under:

1. Skriv inn din kommentar i feltet.

2. Velg hvem du vil "kommentere som" i nedtrekksfanen. (Trykk på den lille pilen.) Har du ikke OpenID, Google konto osv. så velg anonym. Du kan alltids skrive hvem du er i kommentarfeltet istedenfor.

3. Trykk på "Legg inn kommentar" :)