søndag 24. april 2011

Påskekos

Påskeferien går mot slutten og hverdagen nærmer seg med stormskritt. Vi har utnyttet fridagene til det fulle og gledet oss stort over finværet! Solen har tittet frem oftere enn forventet, og noen av dagene har til forveksling minnet sterkt om sommerdager. Ina har dermed klart å bli smittet av den obligatoriske "kle-av-seg-litt-for-mye-litt-for-tidlig"-influensaen... Svein-Rune har klart å holde seg frisk og godter seg litt over det.


Påskekylling


Apropos godt, så har påsken inneholdt en god dose av dette. Svein-Rune ønsket seg mest mulig surt og salt smågodt, mens Ina ville ha minst mulig fordi hun sjelden klarer å styre seg når godis er lett tilgjengelig. Dermed var gleden stor når Svein-Rune hadde ordnet med vel gjennomtenkt påskeegg. En søt påskehare fra Indiska med mini-love hearts og små tannkoster og tannrekker oppi... For de som ikke vet det, så er Ina tannlegestudent - så dette var jo ganske vittig og imponerende!


Den søte påskeharen


Mini-love hearts, små tannkoster og tenner


Når Svein-Rune endelig hadde påskefri, dro vi rett til fjells for å besøke fam.Hansen på Tussabu. Det ble en koselig kveld med deilig mat, vin og engasjerende spill for hele familien. Dagen etterpå hengte guttene opp en svær hengekøye utenfor, og Ina fikk prøve den først... Det angret hun litt på, for den løsnet i festet og Ina datt - hun lo så mye at hun nesten ikke klarte å stable seg på beina igjen... Men til slutt kom hengekøyen på plass, og den ble flittig brukt av påskefolket.


Ina spiser jordbær i hengekøyen


Etterpå dro hele gjengen på tur, og målet var et passende sted for bålbrenning. Vi hadde med oss pølser og pinnebrød, og fant ut at det lureste var i nærheten av en elv i nærområdet. Pinnebrødet ble bedre enn forventet! Det var fordi forventningene var litt lave når Ina diktet oppskriften i farten, men med raspet ost oppi deigen ble pinnebrødet en suksess. Anbefales! Det ble en koselig friluftsstund både for store og små.



Pølser med pinnebrød


Vel hjemme i Bergen dro vi på kveldstur i den stille tåkekvelden. Knipset noen fine naturbilder og Oliver fikk sitt daglige (ikke langt ifra!) bad i norsk natur.


Stille på vannet



Eventyrsti


Skjærtorsdag var det nydelig vær, og vi dro på fjelltur med fam.Birkelund. Vi har plass vi liker å gå på tur til, hvor det en gang har stått en steinhytte. Det er veldig fint og lunt der, og perfekt til å lage mat på stormkjøkken. Vi hadde med oss rømmegrøt og spekemat, men ikke solkrem. Noe enkelte fikk merke mer enn andre... Svein-Rune og pappaen til Ina bygget opp grunnmuren og laget et stilig bord inni "hytten vår". Det var noen fine timer i solsteiken!


Rømmegrøt på fjellet



Bordet mannfolka bygget


Ellers har vi rukket å få med oss vinkveld med gode venner, grilling i vårsolen og feiring av påskeaften hos fam.Birkelund i påskeuken. På påskeaften ble vi møtt med champagne når vi kom, og ble servert deilig helstekt lammelår med fløtegratinerte poteter til. Vi var en stor gjeng - hele 10 stykker til bords. Tradisjonen tro, så danset vi på slutten av kvelden.. Det trengtes nok etter all den gode maten, men dette er et av våre favorittmåltider hele året - så her spares det ikke på noe!


Marsipankake som Svein-Rune og Ina hadde med til vertskapet


Svein-Rune sitt påske-kakestykke


Desserten


Påskebordet


Det har vært lite bryllupsplanlegging i påsken, men vi kommer sterkere tilbake. Nyt siste rest av påskeferien folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med kommentarer, spørsmål og innspill, så disse mottas med glede! Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, følg instruksjonene under:

1. Skriv inn din kommentar i feltet.

2. Velg hvem du vil "kommentere som" i nedtrekksfanen. (Trykk på den lille pilen.) Har du ikke OpenID, Google konto osv. så velg anonym. Du kan alltids skrive hvem du er i kommentarfeltet istedenfor.

3. Trykk på "Legg inn kommentar" :)