lørdag 20. august 2011

Bryllupet - Del II

Nå er det litt over en måned siden vi giftet oss, men minnene sitter så godt i at det kunne vært i går. For en uvirkelig dag det var! Det var akkurat som om vi spilte hovedrollene i en film; fantastiske kulisser, perfekt filmvær, crewet som stylet oss og så alle de smørblide statistene som smilte og heiet oss frem. Det var ren magi.


Brudepikens kurv


Morgenen 16.juli er det lett, hektisk stemning både for Ina og Svein-Rune. Ina har sovet lite og er sent ute. Hun skal fikse orkidéer på streng (til håret) selv, men stilk etter stilk knekker. Tiden går og blomsterprosjektet vil ingen ende ta.. Egentlig var planen at hun skulle være ferdig sminket til frisørtimen, men det rekker hun ikke. Plutselig står pappaen og søsteren der, og Ina er ikke klar. De hjelper henne med de siste forberedelsene og løsningen for orkidéene blir til slutt sportstape(!). Da klarer Ina endelig å få de til å sitte fast i strengen og hun kan endelig komme seg avgårde til frisøren.


På vei fra frisøren til kirken. Orkidéene er endelig på plass.


Svein-Rune overnattet i Morvik natt til bryllupet, men måtte inn igjen til byn for å hente smokingskjorten sin på bryllupsdagen. Den skulle slimmes i siste liten og heldigvis satt alt som det skulle til slutt. Han og den ene forloveren, Marius, rekker å spise en god frokost og kjøre et lass med snacks inn på Gamle Bergen før det er tid for å dra til kirken. Under frokosten er begge unormalt stille. Svein-Rune av opplagte grunner, Marius fordi han skal være toastmaster for første gang. De spiller høy musikk i bilen og er i veldig godt humør - spente på hvordan dagen skal bli.


Ina overrasket Svein-Rune med at Oliver ventet utenfor i smoking etter vielsen.


Hos frisøren har Ina god tid til å sminke seg slik hun har fått opplæring i. En veldig snill venninne har lært henne masse og lånt henne en lip gloss og øyenskygge som passet perfekt (something borrowed...).  I tillegg har hun hatt sminketime hos MAC og brukt en liten formue på nye concealere, foundation'er, rouge, lipliner, vannfast mascara (NB!), koster osv. osv. Pengene hun "sparte" på å gjøre sminken selv forsvant visst et sted på veien, men samtidig sitter hun igjen med masse bra sminke og nyttig kunnskap... Og litt tommere lommebok.


Nygift


Søsteren til Ina, Karoline, blir stylet av samme frisør som bruden. Begge forloverne ankommer frisøren, nydelig pyntet begge to. Alle er oppglødd og klar for bryllup og fest. Veteranbilen kommer - nyvasket og bryllupspyntet. Det er solskinn og blå himmel, alt ligger til rette for en vellykket dag. Men tiden løper fra oss og plutselig er det bare tjue minutter til vielsen skal starte. Sminking og hårstyling har tatt lengre tid enn forventet og bruden må skyndte seg å skifte til brudekjole. Selvfølgelig har kjolen korsett, så det er ikke akkurat gjort på et øyeblikk... Brudepiken og en av forloverne blir hysjet ut fra rommet - bridezilla tar over et lite øyeblikk - før vi endelig kan sette oss i veteranbilen og sette kursen mot Åsane gamle kirke. Brudens far får beskjed om forsinkelsen (vi dro fra byen omtrent når vi skulle vært i kirken) slik at brudgommen vet at bruden er på vei.

Etter vielsen
Svein-Rune stjeler rampelyset


A moment of happiness


Omsider ankommer jentene kirken og seremonien kan begynne.

Følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med kommentarer, spørsmål og innspill, så disse mottas med glede! Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, følg instruksjonene under:

1. Skriv inn din kommentar i feltet.

2. Velg hvem du vil "kommentere som" i nedtrekksfanen. (Trykk på den lille pilen.) Har du ikke OpenID, Google konto osv. så velg anonym. Du kan alltids skrive hvem du er i kommentarfeltet istedenfor.

3. Trykk på "Legg inn kommentar" :)