torsdag 28. juni 2012

Bryllupet - Del IV

Etter mange henvendelser kommer omsider et nytt innlegg fra bryllupet vårt.. Etter vielsen gikk ferden inn i Mellingen hvor de "offisielle" bryllupsbildene skulle bli tatt. Værgudene var heldigvis med oss, vi hadde sol hele tiden. Det var Joakim (broren til Ina) som tok bildene, fordi vi vet at han er en veldig dyktig fotograf. Her får dere en liten smakebit:











Flere av hans bilder finnes på http://www.jaykphotography.com/

Turen fra Mellingen til Gamle Bergen var magisk. Veteranbilen var virkelig en drøm å kjøre i og det hele føltes så gjennomført når vi fikk en slik kjøretur i en så stilig bil. Brudeparet koste seg med champagne i baksetet og sløret til bruden flagret i vinden. Alle bilene som kjørte forbi oss tutet og folk vinket. Litt uvirkelig hele turen egentlig. Midt i vårt mest dype, romantiske øyeblikk kjørte vi inn i en tunnel, og det 3 meter lange brudesløret fløy plutselig fremover mot førersetet. Det slynget seg rundt sjåførens hode og bruden måtte rive det til seg i siste øyeblikk slik at vi ikke kjørte av veien. Puh.. det gikk heldigvis bra. Tips til andre bruder: Hold på sløret om dere kjører åpen bil!







Vel fremme var det hele glemt. Magien var raskt tilbake når vi kjørte inn porten til en annen verden. Gamle Bergen er så koselig og stemningsfylt i seg selv at det er lite som skal til for å få den gode følelsen. Og stedet viste seg virkelig fra sin beste side denne dagen; sommer, sol, varme og alt blomstret rundt oss. I hagen til Gamle Bergen Tracteursted ventet gjestene på å ta imot oss. Vi ble møtt med jordbær og champagne, og ikke minst en vidunderlig gjeng vi skulle feire dagen sammen med.




Toastmasteren for dagen OG brudgommens forlover, Marius,  ønsket alle velkommen og fikk gjestene til bords. Vi hadde 3-retters middag og menyen var som følger:


Røkelaks på Skutebrød

med rødløk & rømme


Helstekt lammelår Provençale

servert med fløtegratinerte poteter

& dagens grønnsaker


Hjemmelaget Vaniljeiskrem

Garnert med varme, friske frukter &

badet i hvit sjokolade






Vi hadde valgt ut menyen nøye sammen på forhånd, men i etterkant er vi enige om at vi husker fint lite av hvordan maten egentlig smakte. Vi svevde på samme sky og klarte ikke å konsentrere oss om noe som helst annet enn å være tilstede og nyte dagen, hverandre og alle de flotte talene. Og det var en del taler, men det ble aldri kjedelig! For noen utrolig fine taler! Alle hadde klart å begrense lengden slik toastmasteren hadde bedt om i forkant og det var en fryd å høre alle de fine ordene. Vi hadde også et lite sanghefte som seg hør og bør i et bryllup, men da brudens far stemte i med "Jeg tok min nystemte" på sparket var det nok ikke bare brudeparet som ble overrasket! Litt Bergenspatriotisme passet jo godt inn i omgivelsene. Det ble også en del brudeparet-må-stå-på-stolene-og kysse-fordi-gjestene-slår-på-glassene innslag...



Det måtte også brudeparets foreldre...





Når middagen var ferdig, var det kaffetid, og noen nøye utvalgte kaffegjester meldte sin ankomst. Da fikk vi servert kaffe med baileys og cognac i hagen. Bruden fikk noen få regndråper i sløret, men det ble heldigvis ikke noe regnvær. Det er jo et kjent tegn på lykke, så det lover jo godt for framtiden! Drømmen om utendørs kakefest gikk dermed i oppfyllelse. Den ene herligheten etter den andre ble presentert på rekke og rad. Vi var mektig imponerte. Familie og venner stod bak det meste, bortsett fra en kransekake, marsipankake og bryllupskaken. Her er en noen av de deilige kakene:







I det neste innlegget, som også blir det siste fra bryllupet, skal dere få se bryllupskaken fra Farmors Festkaker! Vi kommer også til å legge ut litt flere bilder fra resten av bryllupsfesten, så det er bare til å følge med! Vi lover at det ikke skal ta like lang tid før neste innlegg... See you!

1 kommentar:

Det er alltid hyggelig med kommentarer, spørsmål og innspill, så disse mottas med glede! Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, følg instruksjonene under:

1. Skriv inn din kommentar i feltet.

2. Velg hvem du vil "kommentere som" i nedtrekksfanen. (Trykk på den lille pilen.) Har du ikke OpenID, Google konto osv. så velg anonym. Du kan alltids skrive hvem du er i kommentarfeltet istedenfor.

3. Trykk på "Legg inn kommentar" :)